Шпанци

Приказнава што ја чув денес морам да ја споделам…

Демек, се менува командантот на шпанскиот батаљон во Косово. Се построиле шпанциве, се предава команда, еден генерал си оди, друг иде. Народ гледа воени церемонии (интересно е како се лепат луѓе ко муви на такви глупости).

Стариот командант ја предава командата и тргнува накај народов да се поздрави. Во тој момент, еден чича, накај седумдесет години, му се фрла и почнува да го гушка и да го шлапа. Шпанецов запрепастен го прашува – „Добро, зошто толку многу не сакате, што направивме ние за вас толку многу“.

„Ја откривте Америка, малку ли е?“ – вели чичава.

Објавено на 12 јуни 2009

Advertisements


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s