!?

Големите алхемичари од малата земја го претворија виното во вода,

 верата во мода,

црквата во споменик,

споменикот во жртвеник,

кесето во молитвеник,

и секого, секого во должник.

Од срцето направија каса!

Од љубовта – гнаса!

Од сите – зачетници на раса!

И наместо кравите – сега млекарите пасат.

 

П.С. Песничката е Тралалала… Ама ако, ами како.

Advertisements


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s